2024 PAGÇEV Plastik Geri Dönüşüm Ödülleri Başvuruları Açıldı
2024 PAGÇEV Plastik Geri Dönüşüm Ödülleri Başvuruları Açıldı

Ödül Töreni RePlast Eurasia Plastik Geri Dönüşüm Teknoloji ve Hammaddeleri Fuarında Gerçekleştirilecek!

2024 PAGÇEV Plastik Geri Dönüşüm Ödülleri başvuruları başladı. Prestijli ödüller; marka sahipleri, üreticiler, perakendeciler, ürün tasarımcıları, ambalaj üreticileri ve tasarımcıları, hammadde tedarikçileri, plastik geri dönüşüm makinesi üreticileri ve tüm değer zincirinden geri dönüştürülmüş plastik ürün tedarikçilerinin başvurularına açıktır.

TÜYAP ve PAGÇEV Yeşil Dönüşüm ve Teknoloji Derneği iş birliğiyle Türkiye’de ilk kez düzenlenecek Plastik Geri Dönüşüm Fuarı RePlast Eurasia, aynı zamanda Türkiye’nin ilk PAGCEV Plastik Geri Dönüşüm Ödülleri’ne de ev sahipliği yapacak. 7 farklı kategoride verilecek ödüllerin sahipleri, 2-4 Mayıs 2024 tarihleri arasında düzenlenecek RePLast Eurasia Fuarı’nda açıklanacak.

PAGÇEV Plastik Geri Dönüşüm Ödülleri, Plastik geri dönüşümünden hammadde ve teknoloji üretenlerin yanında, geri dönüştürülmüş hammaddeden yapılan ürünlerin de ödüllendirileceği bir platform olacak. Ödüller, geri dönüştürülmüş malzeme kullanımı, ürün tasarımı ve üretim alanında güncel gelişmelere dair de fikir verirken , geniş kitlelere de ilham verecek.

Plastik geri dönüşümü alanında en prestijli ödül olmaya aday PAGÇEV Plastik Geri Dönüşüm Ödülleri için son başvuru tarihi ise 8 Mart 2024 olacak. PAGÇEV; marka sahipleri, üreticiler, perakendeciler, ürün tasarımcıları, ambalaj üreticileri ve tasarımcıları, hammadde tedarikçileri, plastik geri dönüşüm teknoloji üreticileri ve değer zincirinin tamamındaki geri dönüştürülmüş plastik ürün tedarikçilerini prestijli ödüllere katılmaya davet ediyor. Finalistler, 2-4 Mayıs 2024 tarihinde İstanbul Tüyap’da düzenlecek RePlast Eurasia Fuarı’nda özel bir alanda yer alacak. Alanında yetkin uzmanlardan oluşan jüri tarafından yapılacak değerlendirme sonucunda kazananlar etkinlik sırasında yapılacak ödül töreninde açıklanacak.

Plastik geri dönüşüm inovasyonunun temel alanları ve plastiğin döngüsel kullanımına yönelik başlıca piyasa uygulamalarını kapsayan yedi ödül kategorisi şunlar:

• Otomotiv, Elektrik veya Elektronik Ürün

• Yapı ve İnşaat Ürünleri

• Ev ve Eğlence Ürünleri

• Plastik Ambalaj Ürünü

• Ürün Teknolojisinde Yenilik

• Geri Dönüşüm Makinelerinde Yenilik

• Plastik Geri Dönüşüm Elçisi

Plastik Geri Dönüşüm Ödülleri, plastiklerin döngüsel kullanımında yenilikçiliğin ödüllendirilmesi bakımından ulusal bir standardı haline gelecek. Ödüller sektör oyuncularını geri dönüştürülmüş plastiklerin kullanımını daha da arttırmaya ve geri dönüşüm hedeflerine ulaşılmasını hızlandırmaya motive edecek. Ödüle aday gösterilenlerin karşılaması gereken bir dizi kriter arasında; ürünlerin ve yeniliklerin Türkiye’de tasarlanmış, geliştirilmiş veya üretilmiş olması, ürünlerin en az %25 geri dönüştürülmüş içeriğe sahip olması ve tüm başvuruların sürdürülebilirlik ve döngüsel ekonomi ve sıfır atık politikasını teşvik etmesi yer alıyor.  Ödüller sektör oyuncularını geri dönüştürülmüş plastik kullanımını daha da arttırmaya ve geri dönüşüm hedeflerine ulaşılmasını hızlandırmaya motive etmek için önemli bir misyon üstlenecektir. Son başvuru tarihi 8 Mart 2024 Cuma günüdür.

*Ödüller sekmesi altında yer alan "Başvuru Formu"nu doldurarak katılabilirsiniz.

Yarışmaya Katılım için PAGEV'den Nagihan Kul (nagihan.kul@pagev.org.tr) ile temasa geçebilirsiniz.