PAGEV - PAGÇEV Heyeti, Çevre ve Şehircilik Bakanı İdris GÜLLÜCE ’yi makamında ziyaret etti…!

Çevre ve Şehircilik Bakanı İdris GÜLLÜCE ile görüşen PAGEV Yönetim Kurulu Heyeti, Mutlu Balıklar Projesi ile plastik sektörünün projeksiyonu ve çevre çalışmalarını da konuştular…

 
PAGEV Yönetim Kurulu Üyelerinden oluşan heyet, Çevre ve Şehircilik Bakanı İdris GÜLLÜCE ile makamında görüşerek, çevremizin korunması amacıyla işbirliği yapılabilecek alanları görüştü. Çevre ve Şehircilik Bakanı İdris GÜLLÜCE’nin daveti üzerine Ankara’ya giden PAGEV Başkanı Yavuz EROĞLU, 1. Başkan Yardımcısı Ahmet MERİÇ, Muhasip Üye Kadir TOPUÇAR, İletişim ve Yayın Koordinatörü Murat ÖZADAM ve Sektörel Sorunlar ve İlişkiler Koordinatörü Ali Zeki KARADENİZ’den oluşan PAGEV heyeti, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’nda Bakan İdris GÜLLÜCE ile yaklaşık 40 dakikalık bir görüşme gerçekleştirdiler.
 
Bakan GÜLLÜCE’ye PAGEV, PAGÇEV ve WFO Türkiye Mutlu Balıklar çalışması hakkında detaylı bir brifing veren PAGEV Başkanı Yavuz EROĞLU, plastik sektörünün çatı kurumu olan PAGEV’in 25 yıldan bu yana Türkiye plastik sektörüne hizmet verdiğini, bu vesileyle “Sorumlu Endüstri, Sorunsuz Çevre” yaklaşımı ile ambalaj atıklarının toplanarak ekonomiye kazandırılması amacıyla PAGÇEV’i kurduklarını belirtti.
 
Ambalaj atıklarının geri kazanımıyla sorumlu; Türkiye’nin Bakanlık onaylı 3 Yetkilendirilmiş kuruluşundan biri olan PAGÇEV’in, gelecek nesillere daha yaşanılır bir dünya bırakmak için farklı proje ve çalışmalar içerisinde olduğunu kaydeden EROĞLU, Mutlu Balıklar çalışmasını, tüm yurt genelinde yer alan denizlerde ve büyük göllerde uygulamak istediklerini de belirtti. EROĞLU, “Özel bir ağ sistemi ile deniz yüzeyinde bulunan tüm atıkları toplayan bu çalışma ile yüzeydeki atıklar toplanarak geri dönüşüme kazandırılmakta böylelikle hem çevresel hem de ekonomik anlamda son derece önemli adımlar atılmaktadır.” dedi.
 
Bu projenin en önemli ayağının balıkçılar olduğunu da aktaran EROĞLU, av yasağı döneminde boşta kalan balıkçıların bu projede atıkları toplama noktasında etkin rol alacaklarını da söyledi. Ülkemiz kıyılarında bu projeyi daha etkili bir biçimde gerçekleştirmek için Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’nın projeye desteğinin artarak sürmesinin çok önemli olduğunun altını çizdi.
 
Çevre ve Şehircilik Bakanı İdris GÜLLÜCE, PAGEV’in öncülüğünde Plastik Sektörünün Çevre Konularına olan hassasiyeti ve bu konularda aktif ürettiği projelerde işbirliği teklifini ve destek taleplerini olumlu karşılayarak, bu alandaki başarılı çalışmalarının devamını diledi.
 
Bakan GÜLLÜCE, Mutlu Balıklar projesinin çevreye katkı veren bir çalışma olduğunu söyleyerek, plastik sanayicilerinin sorumlu yaklaşımlarını da oldukça önemli bulduklarını da belirtti. Bakan GÜLLÜCE, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’nın PAGEV’in Sorumlu Endüstri yaklaşımı içerisinde Çevre’nin korunmasına yönelik yapacağı benzeri faaliyetleri de Bakanlığın destekleyeceğini belirtti.
 
Yaklaşık 40 dakika süren görüşmede plastik sektörümüzün ölçeği, eğitime verdiğimiz önem ve kurduğumuz okullar, dünya pazarlarındaki konumu ve gelecek hedefleri üzerinde de konuşuldu. PAGEV Yönetim Kurulu Başkanı Yavuz EROĞLU görüşme sonunda Çevre ve Şehircilik Bakanı İdris GÜLLÜCE’ye projeye verdiği destekten ötürü Türk Plastik Sektörü adına teşekkür etti.