Dünya plastik sektörüne yön veren isimler PAGEV organizasyonu ile İstanbul’da buluştu
Türk Plastik Sanayicileri Araştırma, Geliştirme ve Eğitim Vakfı (PAGEV), Türk Plastik Endüstrisi Kongresi’nin 13.’sünü 04 Aralık 2018 tarihinde Hilton İstanbul Bomonti Hotel’de PAGÇEV’in Ana Sponsorluğunda gerçekleştirdi. Türkiye ve yurtdışından uzmanların, sektör temsilcilerinin ve akademisyenlerin bir araya geldiği ve katılımın yüksek olduğu kongrenin ana teması “Geleceğin Plastikleri” oldu.
Dünya plastik derneklerinin başkan ve üst düzey yöneticilerinin buluştuğu 13. Türk Plastik Endüstrisi Kongresi, EuPC-Avrupa Plastik Üreticileri Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Renato Zelcher ve PAGEV Başkanı Yavuz Eroğlu’nun açılış konuşmaları ile başladı.
Düzenlendiği günden bu yana sektörün yakından takip ettiği kongrede, 4. Endüstri devrimine uyumlu yüksek teknolojili üretimden plastiklerde inovatif yaklaşıma, nanoteknolojiden sürdürülebilir çözümlere kadar plastik sektörünü gelecekte nelerin beklediği konunun uzmanları tarafından masaya yatırıldı. Kongrenin en önemli çıktılarından biri, yeniliklere kolayca uyum sağlayan sektörlerin başında gelen plastik sektörünün teknolojiye uygun dönüşerek hayatın olduğu her yerde kolaylık sağlamaya devam edeceğiydi.
13. Türk Plastik Endüstrisi Kongresi kapsamında “Gelecekte Plastik Sektörünü Neler Bekliyor” başlığıyla bir de panel düzenlendi. PAGEV Başkanı Yavuz Eroğlu’nun moderatörlüğünü üstlendiği panelde dünya plastik sektörüne yön veren derneklerin yöneticileri panelist olarak yer aldı. EuPC-Avrupa Plastik Üreticileri Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Renato Zelcher, PlasticsEurope Avrupa Hammadde Üreticileri Derneği İcra Direktörü Karl Foerster, ACC Amerikan Kimya Konseyi Genel Müdürü Keith A. Christman ile Plastics Europe Akdeniz Bölge Direktörü Giuseppe Riva’nın konuşmacı olduğu paneli, sektör temsilcileri ilgiyle izledi.
Kongrenin açılış konuşmasını yapan TOBB Plastik Kauçuk Kompozit Sanayi Meclisi ve PAGEV Başkanı Yavuz Eroğlu, “Türk Plastik Endüstrisi Kongresini hayata geçirirken amacımız plastik üreticisi firmalarımıza yeni bakış açıları kazandırabilmekti. Sektörümüz açısından son derece faydalı olduğunu gördüğümüz kongremizin 13’üncüsü de katılımcılardan yoğun ilgi gördü. Bu da doğru yolda ilerlediğimizi gösteriyor. Kongremize destek veren tüm kuruluşlara teşekkür ediyoruz. Bu yıl kongremizde dünü ve bugünü konuşmak yerine yarına odaklanmayı seçtik. Dünya çapında alanında uzman isimler plastik sektöründeki dönüşüm ile ilgili çok kıymetli bilgilerini ve öngörülerini paylaştı. Tüm konuşmalardan çıkan ortak sonuç sektörün geleceğinde ileri teknoloji, inovasyon ve sürdürülebilir çözümlerin önemli yer kapladığı oldu” dedi.
Plastik sektörünün 11 bin işletmesi, 250 bin kişilik istihdamı ve 34 milyar dolarlık cirosu ile Türkiye’nin en hızlı büyüyen sektörlerinin başında geldiğini belirttikten şunları söyledi: “Gıdadan sağlığa, inşaattan otomotive, kozmetikten tekstile kadar birçok sektörün ana girdi malzemesini oluşturan plastikler, sağladığı kolaylık, avantaj, kalite ve çeşitliliği sayesinde istikrarlı bir şekilde büyüyor. Büyümede asıl sıçrama yeni teknolojilerle uyumlu, değişen tüketici beklentilerini karşılayabilecek katma değeri yüksek ürünlerle gerçekleşecek. Bir yandan sektör için büyümeden bahsederken öte yandan doğaya atılan plastikler nedeniyle kamuoyunda çevreye zararlı ön yargısı da gündemdeki yerini koruyor. Oysa hep söylediğimiz gibi asıl problem geri dönüşüm bilincinin tam oturmamış olması. Kullandığı her ürünü nasıl geri dönüştüreceğini bilen bireyler hem doğayı korumuş olur hem de plastik ile ilgili ön yargıları yıkar. PAGEV geri dönüşüm bilincinin oluşması için verdiğimiz eğitimler, geliştirdiğimiz projelerle öncü olmaya devam edeceğiz.”
Kongre en son konuşmacılara ve sponsor olan firmalara plaketleri taktim edilerek son buldu.